Omgeving

Winkelen in Rijssen

Park Camping De Goolne Ketn ligt op loopafstand van het centrum van het plaatsje Rijssen. Hier vindt u tientallen winkels in velerlei segmenten. Rijssen is immers het winkelcentrum voor de regio. Naast winkels vindt u hier natuurlijk terrasjes en restaurants om nog meer te genieten.

Klik voor meer informatie.De Sallandse Heuvelrug

Op ca. 5 km. afstand, tussen Rijssen en Holten vindt u het “Nationaal park Sallandse Heuvelrug”. Het nationaal park is gelegen in de driehoek Holten, Rijssen en Hellendoorn. Het park vertoont een majestueus landschap met ongekende vergezichten over ongerepte , golvende heidevelden. In het gebied kunt u uitstekend, wandelen en fietsen en hiervoor zijn routes voorhanden bij de TIP kantoren in Holten Rijssen. Op de berg zijn een aantal horeca gelegenheden gevestigd voor een hapje en een drankje tijdens de diverse tochten.

Voor meer informatie over het nationaal park:

Fietsroute

Vind de mooiste fietsroutes in de omgeving van Park Camping De Goolne Ketn. Op route.nl ontdekt u de leukste wandel- en fietsroutes. U heeft keuze uit 34.000 verschillende. Via de link komt u bij een schitterende fietsroute van 58 km, die begint en eindigt op ons terrein. Bij de receptie kunt u gratis een routekaart afhalen.

Klik voor meer informatie.MTB Route Rijssen

De MTB Route Rijssen loopt door het het 600 hectare grote natuurgebied De Borkeld. Dit natuurgebied bestaat uit bos, grote heidevelden, leemkuilen, akkers, graslanden en zelfs een stukje hoogveen. Het terrein is glooiend met een aantal steile hellingen rondom de Rijsserberg en de leemkuilen in de Ravijntjes. Door het parcours dwars en langs de kuilen te leggen is een uniek MTB parcours ontstaan.

Het is een pittig parcours met veel klimmetjes, keren, klauteren, draaien en afdalen, er zit geen 10 meter vlak terrein in. De MTB Route Rijssen is een ruim 20 km lange, unieke route. Binnen 2 maanden stond de route op de 1e plaats van de 10 mooiste MTB routes in Nederland. De route maakt deel uit van het Route Netwerk Twente en is eenvoudig te combineren met de MTB routes in Markelo en Holten.

De MTB Route Rijssen is aangelegd door vrijwilligers van Tourclub Rijssen.

Onze camping ligt direct aan de MTB route, waardoor u tijdens uw verblijf op Park Camping De Goolne Ketn direct van start kunt gaan.

De Borkeld

De Borkeld is een fraai heidereservaat dat ligt tussen Holten, Rijssen en Markelo. Park Camping De Goolne Ketn ligt aan de rand hiervan.

Het is een waardevol en afwisselend veen- heidegebied dat valt onder de Europese bescherming Natura 2000. Al bij de aanleg van de snelweg A1 is hiervoor een extra knik in de snelweg gemaakt, om het gebied te sparen. Het uitzicht vanaf de Friezenberg, de gerestaureerde grafheuvels en de enorme heidevelden zijn absoluut de moeite waard.

Verder staat de Borkeld ook bekend om zijn jeneverbesstruiken. Deze staan verspreid op de heide. Op sommige plekken komen zelfs enkele jeneverbesvelden voor. De struiken verjongen zich niet, sommige exemplaren zijn 100 jaar of ouder. 

Voor meer informatie over het gebied: 

Jeu de Boules

Bent u een liefhebber van Jeu de Boules ? Dan ligt er op 100 meter afstand van Park Camping De Goolne Ketn een schitterende Jeu de Boules baan van de vereniging Riessense Boulers.

Er zijn 10 mooie banen met verlichting en een prachtig clubhuis met terras aan de Dennenlaan 62a in Rijssen. Direct naast het Hollands Schwarzwald.

Jeu de boules is een sport voor alle leeftijden en voor zowel mannen als vrouwen. Goed voor uw gezondheid, sociale contacten en ontspanning.

Ook voor mensen met een lichte beperking is deze sport goed te doen. Jeu de boulen is een ideaal tegenwicht tegen de beslommeringen van elke dag.

De Pelmolen in Rijssen

Aan het schilderachtige riviertje de Regge ligt een achtkante stellingmolen. Deze molen staat bekend als de "Pelmolen van ter Horst". Deze molen vormt met haar zowel sierlijke als stoere uitstraling sinds 1752 een markant punt in het omringende landschap.

Gebouwd in opdracht van Jan ter Horst werd in de molen vanaf de oprichting tot aan zijn verval aan het begin van de 20e eeuw, olie geslagen uit oliehoudende zaden en gerst gepeld tot gort. Zijn bloeitijd beleefde de molen de 19e eeuw toen hij uitgroeide tot een van de belangrijkste industriemolens van Twente en een knooppunt vormde van land- en waterwegen.

De molen is vrijwel dagelijks open en bij gunstige wind in bedrijf als oliemolen.

In het haventje bij de Pelmolen ligt een Enterse zomp. Dit platbodemschip werd vroeger gebruikt om vracht te vervoeren over o.a. de Regge, Schipbeek, Berkel en Vecht. In het oosten van Nederland voeren ca. 200 van dit soort schepen. Vervoer over de weg was niet overal even gemakkelijk en zelfs vaak onmogelijk. In de zomermaanden kunt u een tochtje maken met deze Zomp over de Regge. Vanuit deze haven vaart tevens een fluisterboot.

Meer informatie kunt u vinden op:

 

 

Rijssens Leemspoor

Direct naast Park Camping De Goolne Ketn ligt het stationnetje van het Rijssens Leemspoor. Dit maakt onderdeel uit van een traject van een smalspoor waar zo'n 100 jaar geleden de steenfabrieken hun grondstof op vervoerden. U kunt dit spoor bezichtigen en er een ritje op maken.

Het materieelpark bestaat uit o.a. een stoomlocomotief, diverse diesellocomotieven, personen-, goederen- en werktreinen. In de loods kunt u zien hoever het staat met de restauratie van het materieel. Voor rolstoelgebruikers is één van de rijtuigen aangepast.

Wereldtijdpad

Direct naast onze camping begint het Wereldtijdpad en is ook het startpunt voor 2 verschillende themawandelingen.

Het Wereldtijdpad is een wandelroute in de omgeving van de Holterberg, op de grens van Twente en Salland (gemeente Rijssen-Holten). Het traject is in totaal 50 km lang en bestaat uit negen aan elkaar geschakelde rondwandelingen van vier tot tien kilometer. Elke wandellus voert de wandelaar door een andere periode van de geschiedenis.

Het tijdpad slingert door een bijzonder fraai en gevarieerd landschap. De afstand tussen twee jaarpaaltjes is gemiddeld 25 meter. Maar bij elk paaltje stilstaan om te lezen wat er in dat jaar is gebeurd, houd niemand lang vol. Dat is ook niet de bedoeling. Wandelaars wordt geadviseerd ‘zappend' langs het tijdpad te lopen en selectief gebruik te maken van de geboden informatie. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van één van de navigatiegidsjes voor een themawandeling.

Lange Afstand Wandeling

De Lange Afstands Wandel route, LAW 12, loopt direct langs onze camping. De naam van deze route is Overijssels Havezatepad en loopt van Steenwijk naar Oldenzaal, de route heeft een totale lengte van 272 km. Onze camping bevindt zich aan het traject nr 6 Markelo, en biedt de ideale mogelijkheid om te overnachten. Ook is het mogelijk bij ons uw bivak op te slaan en dan de verschillende delen van de route te wandelen.

Tourist Info

Toerisme Rijssen Holten, is de opvolger van de vroegere VVV-organisatie in Rijssen Holten. Via de vier informatiepunten kunt u informatie krijgen over vele activiteiten in de omgeving. De Tourist info's kunt u op de volgende locaties vinden.

  • Tourist info Readshop, Haarstraat 44 Rijssen
  • Tourist info Holterberg, Holterbergweg 12, Holten
  • Tourist info Kulturhus, Smidsbelt 44 Holten
  • Tourist info Rijssens Museum, Kasteellaan 1, Rijssen

Verdere informatie kunt u vinden op de website.

www.beleefrijssenholten.nl